joi, 5 februarie 2009

Pasajul Universitatii cu scari nerulante!


Pasajul Universitatii din Bucuresti a fost concesionat, in anii trecuti, unui om de afaceri care l-a lasat, incet si sigur, in paragina.

Singurele lucruri bune erau magazinele sau fast-food-urile care ii ajutau pe angajatii firmelor din zona sa isi potoleasca foamea sau sa cumpere cadouri sau diverse obiecte... “din mers”.

Pasajul a intrat ulterior in custodia Primariei Capitalei, iar fostul edil, Adriean Videanu,s-a apucat in martie 2008 sa-l renoveze, dar santierul a fost preluat de doctorul Sorin Oprescu, noul “sef” al Bucurestiului, care trebuia sa-l incheie in decembrie 2008.

Dupa ce a ales o gresie alunecoasa, promitand ca o sa dea cu o solutie impotriva alunecarii peste ea si a inspectat des lucrarile, Sorin Oprescu a reusit sa inaugureze pasajul atunci cand a promis, adica pe 15 decembrie 2008, cu trei luni mai devreme decat dead-line-ul initial.

Zona comerciala va ramane, deocamdata, inchisa intrucat licitatiile pentru aceste spatii trebuie reluate. Oricum, acestea exista doar pe margine, mijlocul fiind mult mai aerisit. Mai exista si un spatiu pentru politie, un punct tehnic, grup sanitar si un punct de prim-ajutor.

Per total, lucrarile la Pasajul Universitatii au costat aproximativ 6 milioane de euro, conform declaratiilor lui Sorin Oprescu.

Ramane, insa, o problema nerezolvata: scarile rulante care nu prea… ruleaza, nici macar noi, cum sunt acum.De cand ne stim, acestea mai mult au stat, au ruginit si au constituit un punct de sprijin pentru vanzatorii ambulanti de carti la mana a doua.

A mai existat o tentativa de repunere in functiune, pe cand primar general era actualul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, dar a fost doar o minune care a tinut trei zile. Acum, la o luna si ceva dupa inaugurare, o scara urca, alta coboara si patru stau sau sunt oprite toate, depinde de noroc si de zi.

Contactat de Apropo.ro, Serviciul pentru Relatia cu Mass-Media din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti a precizat ca de vina sunt unii cetateni care le opresc intentionat de la butonul STOP aflat, firesc, la fiecare scara rulanta. Noi le multumim pentru raspunsul prompt si le propunem sa le dea cate o cheie politistilor comunitari care pazesc obiectivul, cu ajutorul carora sa ajute rularea noilor scari mobile, atunci cand au opriri spontane.

Nota 1: De la o vreme incoace, toate scarile rulante din Pasajul Universitatii functioneaza aproape perfect si nu mai comentam nimic, pentru ca vrem ca minunea sa tina mai multe de trei zile!

Nota 2: "Aoleu, bine ca merg scarile. Ba, dar misto au facut aici!" - Doi cetateni din provincie, dupa accent, care s-au minunat de doua ori: o data ca n-au urcat pe scarile betonate si a doua oara de lucrarea in sine.

Un comentariu:

Unknown spunea...

fa ceva cu rosul si cu albastrul din link-uri ca ma ard ochii!